Normakoestiek, een begrip in plafonds en wanden Onze vakmensen staan voor u klaar

Akoestische oplossingen met slimme producten

Kan de geluidsbeheersing binnen uw pand verbeterd worden? Of bent u op zoek naar een professional die de herinrichting of verbouwing van uw zakelijke pand verzorgd? Normakoestiek is dé specialist in het bedenken, faciliteren en monteren van akoestische oplossingen met slimme producten voor zakelijke toepassingen. Inmiddels hebben we jarenlange ervaring in het verbeteren van ruimte akoestiek en werken we samen met diverse opdrachtgevers, interieurarchitecten en aannemers, waardoor ieder project uniek is. Hierdoor zijn we zeer flexibel opgesteld en komen we samen met elke klant tot een passende oplossing. Op onze website informeren we u graag over al onze mogelijkheden.

Bekijk gerust een greep uit onze projecten of ons laatste nieuws.

Akoestiek verbeteren

Heeft u last van galmen op kantoor, in een winkel of op school? Is uw gesprekspartner aan de telefoon haast niet te verstaan? Ervaart u concentratieproblemen door harde geluiden? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van veelvoorkomende problemen die zich voordoen binnen een zakelijk pand. De oorzaak? De harde materialen in het interieur. Zachte materialen toevoegen aan een interieur zoals gordijnen en vloerbedekking heeft al een positief effect op de akoestiek in een ruimte. Maar om de nagalm en ander geluidsoverlast tot een minimum te beperken, biedt Normakoestiek speciale maatwerkoplossingen in de vorm van akoestische wanden en plafonds, droge afbouwvloeren en verlichting.

In iedere ruimte

Wij bieden een breed scala aan oplossingen die in vrijwel iedere ruimte toegepast kunnen worden. Omdat geen enkele ruimte hetzelfde is, zijn onze oplossingen altijd maatwerk. Wij focussen ons voornamelijk op de zakelijke sector. Hieronder vallen:

  • Kantoor- of bedrijfspanden
  • Winkels
  • Ziekenhuizen
  • Scholen
  • Nieuwbouw
  • Overige utiliteitsbouwprojecten

Normakoestiek is uw betrouwbare partner in het creëren van een omgeving waarin de akoestiek en geluidsbeheersing optimaal is. Uiteraard nemen wij uw wensen, verwachtingen en ideeën als uitgangspunt tijdens het hele traject.

Duurzame oplossingen

Bij Normakoestiek denken we graag in oplossingen, het liefst in duurzame oplossingen. Wij bieden maatwerkoplossingen aan en proberen hiermee zo efficiënt en effectief mogelijk onze duurzame materialen en andere middelen in te zetten. Zo bekijken we altijd eerst voor de sloop of we materialen eventueel kunnen hergebruiken en opnieuw kunnen verwerken in het ontwerp. We vinden het zonde om bruikbare materialen zomaar weg te gooien. Daarnaast werken we uitsluitend samen met merken die samen met ons streven naar zo min mogelijk afvalproductie. Heeft u een specifiek verzoek omtrent duurzaam of circulair bouwen? Laat het ons weten. We vinden altijd wel een geschikte oplossing.

Akoestiek advies en geluidsreductie

Geluid, en dan met name geluidsreductie speelt in alle projecten een grote rol. Wij gebruiken materialen die duurzaamheid, veiligheid, akoestiek en techniek met elkaar combineren. Deze aspecten bij elkaar opgeteld resulteert in een effectieve oplossing voor het probleem. Om een goede indruk te krijgen van het probleem komen we eerst langs voor een kennismaking. Aan de hand van dit bezoek kunnen we mogelijke problemen in kaart brengen, akoestiek advies geven en bekijken we welke opties er zijn om zowel een aantrekkelijk esthetisch als technisch sterke oplossing te vinden. Het advies bespreken we uiteraard uitvoerig met u, zodat de oplossing volledig aan uw wensen voldoet. Normakoestiek blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatieve geluidsisolerende en geluidsabsorberende producten, zodat we deze direct in de bouw of afbouw kunnen toepassen.

Advies op maat

Bij ons kunt u altijd advies op maat verwachten. Geen enkele situatie of ruimte is hetzelfde en vragen daarom een andere, unieke aanpak. Dat begrijpen we goed. Door maatwerkoplossingen aan te bieden kunnen we perfect inspelen op uw wensen en behoeftes en zo tot het gewenste eindresultaat komen. Uiteraard hebben we een aantal standaard producten en bijbehorende maatvoeringen, zodat we flexibel zijn, en snel en doeltreffend kunnen schakelen. Maar onze kracht ligt in het bieden van maatwerkoplossingen, waarbij we niet alleen rekening houden met de esthetiek, maar ook een oplossing afgestemd op uw situatie kunnen waarborgen.

Akoestische isolatie

Om geluidsoverlast te reduceren maken we gebruik van akoestische isolatie. Geluidsisolerende materialen zorgen ervoor dat geluid binnen of buiten een bepaalde ruimte blijft. Normakoestiek maakt gebruik van plafond-, wand- en vloerisolatie om de akoestiek te verbeteren. Deze vormen van akoestische isolatie kunnen in allerlei situaties toegepast worden. Van akoestische platen en panelen tot scheidingswanden of een droge afbouwvloer; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Van onderzoek tot uitvoering

Om te bepalen op welke plekken de akoestiek verbeterd kan worden, is de allereerste stap een vrijblijvende afspraak op locatie inplannen. Wij komen dan bij u langs en bekijken de situatie. Bovendien kunnen we zo beter inschatten welke oplossingen er mogelijk zijn op technisch en esthetisch gebied. Het is mogelijk om een akoestisch onderzoek uit te laten voeren om exact te weten waar de problemen zich bevinden. We meten de nagalm en andere aspecten die van invloed op de akoestiek zijn. Zo brengen we concreet alle problemen in kaart. Vervolgens gaan we met u in gesprek en bespreken we onze bevindingen en zoeken we naar passende oplossingen. Na akkoord kunnen wij het hele project u uit handen nemen. Wij zorgen voor een ontwerp op maat en gaan voor u aan de slag om uw wensen te realiseren.

Akoestische panelen en platen

Een effectieve manier om voorgoed die vervelende nagalm en ander geluidsoverlast te verminderen, is door akoestische panelen en platen te implementeren in een interieur. Bij het absorberen van het geluid worden klanken opgenomen in een speciaal absorptiemateriaal. Een deel wordt omgezet in warmte, terwijl de overige klanken de ruimte in terugkaatsen. Dit resulteert in een verbeterde ruimte akoestiek en verhoogt het woon- of werkcomfort. Mensen kunnen zich beter concentreren op hun werkzaamheden en lopen ook minder kans op gehoorschade op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden binnen uw pand.

Slimme materialen

Voor het produceren van akoestische oplossingen worden slimme materialen ingezet. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. Een combinatie van de verschillende materialen zorgen ervoor dat er een goed akoestisch klimaat ontstaat waarin iedereen kan genieten van een optimale omgeving. Wilt u meer weten over onze werkwijze en materiaalgebruik? Neem dan gerust contact op. We vertellen u er graag meer over.

Nieuws

Meer informatie? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.