Wanden

Wanden scheiden bepaalde ruimtes van elkaar. Scheidende binnenwanden hebben over het algemeen geen draagfunctie en leveren geen bijdrage aan de stabiliteit van het gebouw. Wanden hebben diverse eigenschappen zoals het creëren van een visuele scheiding of een akoestische scheiding. Normakoestiek is gespecialiseerd in het leveren en vakkundig monteren van verschillende wanden en systeemwanden. Hieronder vallen:

  • Akoestische wanden en wandpanelen;
  • Systeemwanden;
  • Scheidingswanden;
  • En volglaswanden.

Hierbij altijd rekening houdend met het verbeteren van de akoestiek en geluidsbeheersing binnen uw pand. Van strakke moderne toepassingen met aluminium en glas tot functionele afwasbare gipsvinyl. En dat alles op maat, want de wanden kunnen per project op iedere gewenste afmeting worden gerealiseerd.

Akoestische wanden

Akoestische wandenEen veelvoorkomende klacht op kantoor, in een winkel, op school of in een sporthal is geluidsoverlast. De materialen die gebruikt worden om een pand te bouwen zijn meestal hard en weerkaatsen het geluid in een ruimte. Ook groeit tegenwoordig het aantal medewerkers in een bepaalde ruimte, waardoor er al gauw geluidshinder ontstaat. Een hogere aanwezigheid van mensen resulteert vaak in meer geluidsoverlast. Zo bewegen er meer mensen heen en weer door de ruimte en ontstaat er meer geluidsoverlast door stemgeluid zoals pratende collega’s. De ideale oplossing tegen geluidshinder zijn de akoestische wanden van Normakoestiek. Akoestische wanden kunnen op meerdere plekken in een pand worden toegepast. De meest voorkomende plekken zijn echter de muren, plafonds en bestaande frames.

Akoestische wandpanelen

Daarbij is het tevens een mogelijkheid om akoestische wandpanelen te kiezen. Een akoestisch wandpaneel is een geluidsabsorberende plaat die ingezet wordt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Wilt u geen volledige akoestische wand, maar toch op een stijlvolle manier de akoestiek van uw pand verbeteren? Dan zijn akoestische wandpanelen de perfecte uitkomst. Bovendien zijn akoestische wandpanelen in tal van designs uitvoerbaar. U kunt de akoestische panelen geheel naar eigen wens of huisstijl op maat laten maken. Onze akoestische wandpanelen zijn zowel leverbaar in een effen stof en kleur, maar ook kunt u eventueel een speciale opdruk of visual op de panelen laten drukken. Zo zorgen de akoestische wandpanelen voor een verrijking van het interieur van uw pand. We adviseren u graag over onze mogelijkheden.

Systeemwanden

Het grote voordeel van systeemwanden is dat na het plaatsen geen verdere afwerking nodig is in tegenstelling tot gipswanden. Systeemwanden zijn kant-en-klare panelen die door middel van profielen worden gekoppeld. De buitenkant van de systeemwanden bestaat namelijk uit vinyl behang en geeft een afgewerkte uitstraling. De indeling van uw pand speelt hierbij geen rol, want er is voor iedere indeling wel een geschikte oplossing te vinden dankzij de grote variatiemogelijkheden. Tijdens de ontwerpfase kunnen onderdelen zoals ramen en deuren eenvoudig meegenomen worden, zodat een ruimte optimaal benut wordt. Kortom, een systeemwand is een eenvoudige oplossing om een indeling te maken binnen een pand en daarmee geluidsproblemen te verminderen.

Systeemwanden kantoor

Binnen kantoorpanden zijn systeemwanden razend populair. Systeemwanden zijn tevens demontabel en kunnen flexibel ingezet worden. Dit creëert de meest optimale ruimte-indelingen. Onze systeemwanden voor kantoren onderscheiden zich door functionaliteit en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo zijn onze systeemwanden brandwerend, inbraakbestendig en uiteraard dragen ze bij aan het optimaliseren van de akoestiek. Normakoestiek verzorgt de levering en montage van systeemwanden voor kantoorpanden door heel Nederland. Aan de hand van uw wensen, budget en gekozen ontwerp komen we samen tot de perfecte keuze systeemwanden voor uw kantoor of andere werkomgeving.

Scheidingswanden

Heeft u moeite om de juiste indeling te maken van een bepaalde ruimte? Of twijfelt u over uw keuze van het soort scheidingswand? Normakoestiek helpt u graag bij het creëren van de optimale werkomgeving. Middels scheidingswanden kunt u eenvoudig een grote ruimte voorzien van betere geluidsisolatie en aparte werkplekken creëren, wat het algehele arbeidsklimaat aanzienlijk verbetert. Bovendien zijn onze scheidingswanden in allerlei stoffen, kleuren en materialen verkrijgbaar. Hierdoor bent u verzekerd dat de scheidingswanden passen bij het interieur van uw pand. De scheidingswanden zijn praktisch en functioneel te gebruiken en kunnen makkelijk verplaatst worden. De mogelijkheden van scheidingswanden zijn eindeloos.

Scheidingswanden kantoor

Scheidingswanden op kantoor zijn vaak functioneel en esthetisch aantrekkelijk. Dankzij kleurrijke scheidingswanden fleurt u een kantoorruimte op én draagt u gelijktijdig bij aan een duurzamer milieu. Omdat onze scheidingswanden voor kantoor van de hoogste kwaliteit zijn zult u jarenlang plezier beleven van een optimale werksfeer. De scheidingswanden zijn vervaardigd van duurzame materialen. Zo is het mogelijk een volledig groene wand te plaatsen of een wand van schitterend massief hout. We laten deze keuze volledig over aan u. De scheidingswanden zijn ideaal voor werkplekken en grote zalen.

Volglaswanden

Liefhebber van een open uitstraling binnen uw pand? Met een volglaswand creëert u een werkomgeving met veel licht en een vleugje luxe. Volglaswanden doen het goed in moderne en strakke panden waarin transparantie en openheid centraal staan. Om de allergrootste vorm van transparantie te bereiken worden hoge glaspanelen tegen elkaar gezet, van de vloer tot aan het plafond. In een retro interieur daarentegen wordt juist gekozen om meerdere vensters in een donkere kleur te plaatsen. In de industriële look gaat de voorkeur uit naar zwarte frames. Afhankelijk van de stijl van uw interieur kan er gespeeld worden met het uiterlijk van onze volglaswanden. Hoewel glas een dunnere wand is, en er dus meer geluid kan ontsnappen, beschikken wij over akoestische volglaswanden die dit probleem tegenwerken. Het geluid blijft goed geïsoleerd en zal niet gemakkelijk verplaatsen naar andere ruimtes.

Volglas systeemwanden

Zoals de naam al verklapt heeft een volglas systeemwand zijn naam te danken aan de volledig glazen wanden die van vloer tot plafond reiken. Hierdoor ontstaat een zeer ruimtelijk en open effect. Ideaal voor kantoor of werkruimtes, want glas laat veel licht door. Volglas systeemwanden zorgen voor een aangenaam werkklimaat. Uiteraard zijn onze volglas systeemwanden volledig demontabel en kunnen, indien gewenst, eenvoudig verplaatst worden. De volglas systeemwanden zijn prima te combineren met andere wandsoorten. Denk hier bijvoorbeeld aan dichte wandsystemen. Zo creëert u toch een open werksfeer, maar zorgt u ook voor de nodige privacy en afscheiding van diverse ruimtes in uw pand.

Interesse? Neem direct contact op!

Benieuwd wat voor effect onze wanden op uw pand hebben? Of heeft u vragen over onze mogelijkheden? Aarzel niet en neem direct contact met ons op. We helpen u graag bij het realiseren van een optimale werkomgeving. Normakoestiek is specialist in het leveren van maatwerkoplossingen voor plafonds, droge vloeren, wanden en verlichting voor kantoor- of bedrijfsruimtes, winkels, ziekenhuizen of scholen. Mogen we voor u aan de slag? Dan komen we graag langs voor een korte bezichtiging en komen we samen tot de perfecte oplossing voor uw probleem.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.