Plafonds

Wanneer we het hebben over de binnenafwerking van uw werkruimte, is aandacht voor het plafond cruciaal. Met behulp van plafonds kunnen we perfecte ruimteakoestiek creëren en uw ruimte voorzien van een tijdloze en elegante uitstraling. Op het gebied van plafonds biedt Normakoestiek een breed scala plafondsoorten. Denk hierbij aan:

  • Systeemplafonds;
  • Verlaagde plafonds;
  • Akoestische plafonds;
  • Plafondeilanden;
  • En open ceilings.

Afhankelijk van de toepassing en eisen die aan een ruimte worden gesteld, kunnen wij u adviseren in materiaal en montage, hierbij natuurlijk rekening houdend met akoestiek en geluidsbeheersing. Onze expertise stelt ons in staat uw wensen te vertalen naar een passende oplossing. Hierbij verliezen wij ook zaken als prijs, onderhoud en duurzaamheid niet uit het oog.

Hoogwaardige akoestische plafonds

Duurzame systeemplafondsNormakoestiek is gespecialiseerd in het leveren en monteren hoogwaardige akoestische plafonds. Akoestische plafonds kunnen geluid goed absorberen, wat geluidsoverlast aanzienlijk verminderd. Al onze akoestische plafonds zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden uitsluitend van de beste materialen vervaardigd. Zo voldoen al onze plafonds aan de voorschriften van de fabrikant en kunnen wij diverse soorten akoestische plafonds bij u plaatsen. Of u nu op zoek bent naar hoogwaardige akoestische plafonds voor in uw kantoor- of bedrijfspand, winkel of school, wij weten altijd een passende oplossing te vinden.

De beste akoestische plafondpanelen

Klinkt uw ruimte hol? Is er sprake van galm? Of kunt u elkaar slecht verstaan? Dan is uw huidige ruimte onvoldoende voorzien van geluiddempende materialen. Denk hier bijvoorbeeld aan plafonds die gestuct zijn en harde vloeren of wanden. Het plafond is doorgaans het grootste reflecterende oppervlak van een ruimte. Door enkel uw plafond aan te kleden met akoestische plafondpanelen kunt u de akoestiek van het gehele oppervlak al aanzienlijk verbeteren. Akoestische plafondpanelen zijn losse elementen die we eenvoudig in vrijwel iedere ruimte kunnen plaatsen. Omdat de kwaliteit en absorptie van onze panelen zo krachtig zijn, kunt u er ook voor kiezen om slechts een aantal akoestische plafondpanelen op te hangen. Uiteraard is het mogelijk om het hele plafond te bedekken, maar indien dit niet mogelijk is, dan is een gedeeltelijke bedekking ook een prima oplossing. Met de akoestische plafondpanelen van Normakoestiek vermindert u geluidsweerkaatsingen- en overlast en neemt het verblijfscomfort toe.

Naadloze akoestische plafonds

Dankzij onze naadloze akoestische plafonds ziet uw vergaderruimte, woonkamer of wachtkamer er mooi strak uit en profiteert u van de voordelen die naadloze akoestische plafonds te bieden hebben. Deze plafonds beschikken over de strakke en egale uiterlijke kenmerken zoals u van een normaal plafond gewend bent, maar inclusief de akoestische eigenschappen van een hoogwaardig systeemplafond. Het is de perfecte combinatie! Bij het afwerken van uw plafond houden we altijd rekening met de esthetiek in de ruimte, een nette uitstraling is tenslotte zeer belangrijk. Met een naadloos akoestisch plafond geniet u van een optimaal akoestisch klimaat, zonder galmen, echo’s en andere geluidsweerkaatsingen.

Duurzame systeemplafonds

U kunt bij Normakoestiek terecht voor duurzame systeemplafonds op maat. Voor elk kantoorgebouw, winkelpand, ziekenhuis, openbare gelegenheid of schoolgebouw is er een passend systeemplafond te realiseren. Afhankelijk van de toepassing en de eisen die aan een ruimte worden gesteld, kunnen wij u adviseren in materiaal en montage van uw duurzame plafondsysteem. Normakoestiek werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten en hoogwaardige bouwmaterialen. Omdat we gedurende het hele proces werken met duurzame bouwmaterialen hebben we een oog voor het milieu.

Systeemplafonds op kantoor

Het belangrijkste van een kantoor- of bedrijfspand is dat uw medewerkers er zich prettig voelen en geconcentreerd kunnen werken. Bij het indelen van een kantoor is het dus belangrijk dat aanpassingen die gedaan worden met de belangen van uw medewerkers voorop. Normakoestiek kan u hierbij ondersteunen om zo een optimale werksfeer te creëren. Wat hierbij kan helpen is het hangen van systeemplafonds op kantoor. Al gauw kan het op kantoor druk en vol worden waarbij er geluidsoverlast ontstaat door bewegingen en stemgeluid. Systeemplafonds hebben niet alleen een geluiddempende werking, ze werken ook kabels en andere bedrading weg wat voor een nette afwerking zorgt. Samen zorgen we voor de ideale werkomgeving waarin iedereen zich prettig voelt! Benieuwd wat we voor uw kantoorpand kunnen betekenen? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Open ceilings - het alternatief voor systeemplafonds

Naast plafondplaten, plafondeilanden, metal stud plafonds en systeemplafonds, leveren wij tevens open ceilings – een bijzondere oplossing voor uw standaard systeemplafond. Open ceilings zijn verlichte fotopanelen, die de illusie van een dakraam creëren in uw systeemplafond. Naast de standaard designs kunnen wij ook de fotopanelen voorzien van een eigen gekozen afbeelding. Voor kantoren en ziekenhuizen zijn open ceilings zeer geschikt. Heeft uw ruimte bijvoorbeeld weinig tot geen natuurlijk licht? Dan zijn open ceilings de ideale uitkomst. De open ceilings werken concentratieverhogend, waardoor u beter kunt presteren. Open ceilings zijn gemakkelijk in systeemplafonds te integreren. De specialisten van Normakoestiek laten u graag de mogelijkheden van open ceilings in uw systeemplafonds zien.

Verlaagde plafonds

Een andere manier om uw ruimte te transformeren is door een verlaagd plafond te plaatsen. Op een zeer eenvoudige en effectieve wijze kunnen we een oud of lelijk plafond verdoezelen of een ruimte knusser maken. Daarnaast bieden onze verlaagde plafonds de mogelijkheid om inbouwspots te installeren. Dat maakt een ruimte gezelliger en stijlvol verlicht! Omdat een verlaagd plafond eigenlijk een ruimte iets kleiner maakt, is deze sneller te verwarmen en dus energiebesparend. Ook heeft u hiermee de mogelijkheid om de ruimte beter te isoleren.

Welke materialen gebruiken wij?

Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen en grondstoffen afkomstig van gerenommeerde merken uit de branche. Om een systeemplafond te realiseren gebruiken wij een systeemraster waarin de plafondplaten gelegd worden. Dit zorgt voor een keurige afwerking en mooie uitstraling waarbij ook elementen zoals akoestiek meegenomen zijn. Ieder project waarbij we een plafond hebben mogen aanbrengen heeft de akoestiek in de ruimte verbetert.

Wat zijn de voordelen van onze plafonds?

Het vakkundig laten plaatsen van plafonds door Normakoestiek levert u diverse voordelen op. We hebben een aantal van de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Wij werken uitsluitend volgens de voorschriften van de fabrikant.
  • Plafonds sturen de akoestiek. Goede akoestiek is bepalend voor de bruikbaarheid van een ruimte.
  • Bekabeling en leidingen worden op een mooie manier weggewerkt.
  • We komen de plafonds snel en vakkundig monteren.

Over onze systeemplafonds

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is als het ware een plafond die over het originele plafond gehangen wordt. Tussen het systeemplafond en het primaire plafond zit voldoende ruimte om bekabeling en leidingen weg te werken. Een systeemplafond wordt dus niet direct over het primaire plafond gehangen. Het systeemplafond bestaat uit een ophangsysteem, plafondplaten en plafondprofielen. Omdat de plafondplaten in een raster liggen kunt u de platen er eenvoudig in hangen, maar ook weer uithalen mocht er onderhoud nodig zijn aan de verlichting of kabels bijvoorbeeld. Systeemplafonds van Normakoestiek zijn geluiddempend, brandvertragend en vormen een akoestische buffer voor de nagalm in een ruimte.

Zijn systeemplafonds maatwerk?

Hoewel de plafondpanelen vrijwel altijd een standaard maat hebben zijn de complete systeemplafonds bij Normakoestiek altijd maatwerk. Iedere ruimte is anders en vraagt daarom een andere hoeveelheid panelen om het plafond te bedekken. Daarnaast heeft u ook nog ruime keuze uit diverse soorten systeemplafonds en soorten randafwerkingen. Zo kunt u gaan voor een inleg, doorzak, half verdekte, of verdekte randafwerkingen. De afwerking bepaalt hoe diep de randafwerkingen worden ingelegd en dus hoe zichtbaar ze zijn. Met zoveel beslissingen die gemaakt moeten worden is maatwerk noodzakelijk.

Wat is het voordeel van een plafondeiland?

Plafondeilanden zijn losse design-elementen die vrij hangen in een ruimte. De hoogwaardige akoestische wandpanelen beschikken over een zeer hoge absorptiewaarde. Dit houdt in dat plafondeilanden de akoestiek kunnen verbeteren en geluid dempen. Het voordeel van een plafondeiland is dat ze in vrijwel iedere ruimte toegepast kunnen worden, zelfs in ruimtes met betonkernactivering. Plafondeilanden brengen tevens een unieke dimensie toe aan een ruimte, terwijl ook de akoestiek verbeterd. Normakoestiek kan plafondeilanden snel en eenvoudig monteren in diverse ontwerpen en vormen. We informeren u graag over onze mogelijkheden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem direct contact op!

Bent u benieuwd naar een maatwerk plafond voor uw winkel, bedrijf, bouwproject of plafondrenovatie traject? Normakoestiek is graag uw leverancier van hoogwaardige plafondoplossingen voor kantoorruimtes, winkels, scholen en ziekenhuizen in heel Nederland. Heeft u interesse in onze plafonds? Neemt u dan contact op met onze specialisten via ons contactformulier of via tel. 013 – 529 93 60. We horen graag van u!

Meer informatie? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.