Afbouw

Kan uw pand wel een opknapbeurt gebruiken? Of bent u nog op zoek naar een specialist die de herinrichting of verbouwing van uw pand verzorgd? Normakoestiek levert vakwerk als het gaat om:

  • Akoestische oplossingen;
  • De afbouw van droge vloeren, wanden en plafonds;
  • De afbouw voor de utiliteitsbouw, transformaties en retail;
  • En eventueel de totaal afwerking van uw pand.

Samen met u creëren we een passende oplossing voor uw probleem. Dankzij meer dan 45 jaar ervaring zijn wij specialist op het gebied van afbouw voor kantoor- en bedrijfspanden, scholen, winkels, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Met een verbeterde afbouw zorgt u voor een optimale woon-werk omgeving. Normakoestiek verzorgt het geheel.

Afbouwbedrijf inhuren

Het is bewezen dat goede akoestiek bijdraagt aan een gezondere en betere werkomgeving. Zo kunnen werknemers zich beter concentreren, hebben zij een hogere productiviteit en ervaren ze meer rust. Een betere werkomgeving leidt tot een betere werksfeer. Dat moet de doelstelling zijn van iedere ondernemer. Daarom schenken wij veel aandacht aan het verbeteren van de akoestiek tijdens het afbouwproces. De afbouw is dus een essentieel onderdeel binnen de afwerking van uw pand en u kunt dit beter overlaten aan een professional zoals Normakoestiek. Hoewel ons hoofdkantoor gevestigd is in Oisterwijk, Noord-Brabant, zijn wij landelijk actief. Bent u dus op zoek naar een professioneel plafond- en wandmontage bedrijf voor afbouw van uw pand? Schakel dan de diensten van Normakoestiek in.

Droge afbouw

Ook voor droge afbouw bent u bij Normakoestiek aan het juiste adres. Dankzij de komst van droge afbouw kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. De mogelijkheden met droge afbouw zijn eindeloos en kunnen op talloze manieren gebruikt worden. Hierbij maakt de indeling van een pand niet uit, er is voor iedere opstelling of plattegrond een uitkomst. Zo zorgen bijvoorbeeld droge wandsystemen voor een hoge geluidsisolatie. Deze zijn snel en efficiënt te bouwen. Droge afbouw door Normakoestiek laat esthetiek en akoestiek van uw nieuwe ruimte bij elkaar komen.

Wat is droge afbouw?

Met droge afbouw bedoelen we bouwen zonder droogtijd. Droge afbouw is een snelle en efficiënte manier van bouwen. Omdat er geen extra droogtijd benodigd is, ervaart u direct de voordelen van onze vloeren, wanden, panelen of plafonds. Tevens zorgt droge afbouw voor lagere kosten, want in slechts een oogwenk heeft u uw pand voorzien van betere geluidsisolering. Tijdens het afbouwproces schenken wij veel aandacht aan het creëren van de juiste akoestiek voor uw pand.

Droge afbouwvloeren

Normakoestiek legt vakkundig droge afbouwvloeren in uw pand. Uiteraard worden de droge afbouwvloeren snel en vakkundig gelegd, zodat we direct na het plaatsen door kunnen met bouwen. Bovendien laten onze droge afbouwvloeren geen vocht door en zijn ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook bij onze vloeren houden wij oog op het creëren van de juiste akoestiek.

Merken droge afbouwvloeren

Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij uitsluitend met merken die aansluiten op onze wensen en kwaliteitseisen en die deze waarden met ons delen. Wij leggen o.a. onderstaande type droge afbouwvloeren:

  • Fermacell vloeren
  • Rigidur vloeren
  • Xella vloeren
  • Brio vloeren
  • Estrich vloeren
  • Gyproc vloeren
  • Knauf vloeren
Voor vragen of aanvullende informatie over onze droge afbouwvloeren kunt u gerust contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Welke type vloeren zijn er nog meer?

Buiten bovengenoemde vloeren is het tevens mogelijk om andere type vloeren te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geluidsisolerende vloer zoals een zwevende vloer. Heeft u een specifieke wens of voorkeur voor een vloer? Dan denken we graag met u mee en bekijken we welke mogelijkheden er zijn. Er is altijd wel een passende oplossing te vinden.

Geluidsisolerende vloeren

Kunt u in uw pand letterlijk de voetstappen horen? Of heeft u overlast van stemgeluid? Geluidsisolerende vloeren zoals een zwevende vloer kunnen dé oplossing zijn voor uw akoestische probleem. Het zorgt er namelijk voor dat geluid door zowel lucht als door trillingen beter worden opgevangen en u minder hinder heeft van geluidsoverlast.

Zwevende vloeren

Een zwevende vloer is een uitstekend voorbeeld van vloerisolatie die geluidshinder van contact- en luchtgeluid tegengaat. Vooral bij houten vloeren of te dunne betonnen vloeren kan geluidsoverlast een veelvoorkomend probleem zijn. Een akoestische zwevende vloer is een dekvloer die wordt losgetrokken van de ondervloer. Dit zorgt ervoor dat de zwevende vloer geen direct contact meer maakt met de ondervloer. Een zwevende vloer vangt als het ware de trillingen op, waardoor de akoestiek van de ruimte verbetert.

Circulair bouwen

Normakoestiek hecht veel waarde aan het creëren van een efficiënt bouwproces waarbij we zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Zo ook tijdens het afbouwproces. Door middel van circulair bouwen dragen wij ons steentje bij aan een gezonder milieu. Om deze reden maken wij graag gebruik van duurzame materialen uit de oogst van kantoren en zetten deze in bij onze circulaire projecten. Zo werken wij met de beste merken afbouwsystemen. Bovendien worden deze materialen en grondstoffen zo doeltreffend mogelijk ingezet waardoor we streven om minimaal afval te produceren. Het Lean principe omschrijft dan ook het beste onze aanpak.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is een duurzame manier van bouwen. Hierbij worden de principes van het hergebruiken van grondstoffen en materialen binnen de bouw toegepast. Wanneer tijdens de afbouw de gebruikte materialen in een gesloten kringloop worden behouden, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem uit te stoten, dan spreken we over circulair bouwen. Er ontstaat minder afval, want er worden minder grondstoffen verbruikt.

Wat is ecologisch bouwen?

Naast circulair bouwen onderscheiden we ook nog het concept ecologisch bouwen. Deze twee soorten zijn nauw met elkaar verbonden. Bij ecologisch bouwen staan de ecologische effecten voorop. Van het inkopen van materialen, het bouwen zelf tot aan het gebruik zelf: het doel is hergebruik zodat de ecologische voetafdruk verkleind wordt. Kortom, gedurende het hele proces mogen de materialen en grondstoffen geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Daarbij verbetert ecologisch bouwen de leefomgeving van planten en dieren in de nabije omgeving van het gebouw.

Wat is milieuvriendelijk bouwen?

Milieuvriendelijk bouwen minimaliseert de negatieve effecten op het milieu en de omliggende gemeenschap. Dit doel kan op verschillende manieren bereikt worden. Het gebruik van geoogste materialen is hier een voorbeeld van.

Duurzaam bouwen

Bij Normakoestiek hebben we duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. Door het aanbieden van oplossing op maat en het zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten van onze materialen, dragen wij bij aan bouwen op duurzame wijze. Niet alleen wij vinden duurzaam bouwen belangrijk, we merken bovendien dat er steeds meer vraag is naar duurzaam bouwen en het gebruik van duurzame materialen in onze projecten. Hier houden wij graag rekening mee. Graag bekijken wij al voor de sloop of we materialen kunnen hergebruiken voor het nieuwe ontwerp. Zomaar bruikbare materialen of onderdelen weggooien vinden wij ontzettend zonde.

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen is een breed en omvangrijk begrip. Tijdens het bouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dit betreft het hele proces. Van de ontwerpfase naar bouwfase en naar gebruiksfase, een positieve invloed op het milieu staat hierbij altijd centraal.

Wat zijn duurzame bouwmaterialen?

Inmiddels zijn er diverse duurzame bouwmaterialen verkrijgbaar die voor verschillende doeleinden ingezet kunnen worden. De meest bekende duurzame materialen zijn:

  • Hout uit duurzame bossen: Bomen absorberen CO2 en produceren zuurstof en maakt een stevig materiaal.
  • Bamboe: Het gebruik van bamboe groeit in populariteit, want het kan razendsnel achter elkaar geoogst worden, is ongediertebestendig en verbruikt weinig water.
  • Gerecycled bouwmateriaal: Andere duurzame materialen zijn gerecyclede metalen zoals koper, ijzer of aluminium. Hierbij is geen mijnbouw nodig om deze materialen te winnen.
  • Schapenwol als isolatiemateriaal: Biedt betere isolatie dan de meeste synthetische materialen en is dik. Daarnaast is schapenwol makkelijker te produceren dan synthetische materialen.
Niet alleen hebben duurzame bouwmaterialen een praktische functie, ook zijn ze prachtig te combineren en verwerken voor de afbouw. Denkt u aan een schitterende houten afwerking op uw wand? Dit is zeker mogelijk. Het levert spectaculaire en unieke creaties op. Interesse in een duurzame afbouw? Vraag naar onze mogelijkheden!

Waarom duurzaam bouwen

De voornaamste reden waarom we duurzaam bouwen heeft alles te maken met het verbeteren van het milieu. Door ervoor te kiezen om duurzaam te bouwen belasten we het milieu minder en creëren we samen een betere en gezondere toekomst. Kort gezegd, we hanteren een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Uiteraard zitten hier ook financiële voordelen aan. Zo bespaart u met duurzaam bouwen op de energielasten. Minder gebruik van gas en elektriciteit, en meer gebruik van duurzame materialen dragen bij aan het verlagen van de energierekening.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wilt u uw kantoor- of bedrijfspand, winkel, school of ziekenhuis laten afbouwen of renoveren door een professional? Normakoestiek levert maatwerkoplossingen voor plafonds, droge vloeren, wanden en verlichting. Aan de hand van een korte bezichtiging en in samenspraak met u, komen we tot de ideale oplossing. Bij ons staat de hoogste kwaliteit centraal en we luisteren naar uw wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.





Meer informatie? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.